Kemény meccsek színtere volt a hatvani jégpálya vasárnap, ugyanis negyedik alkalommal rendezték meg az amatőr kispályás jégkorongbajnokságot. Hat csapat mérhette össze tudását a reggeltől kezdődő mérkőzéseken, s mindvégig elszántan küzdöttek a sportolók. A lelkesedés és a jégkorong szenvedélyes szeretete érezhető volt a levegőben, ezáltal a szép meccsek is garantáltak voltak egész nap. A bajnokságon a Vakundok, a „Monori” MTK Meteor, a Jászberényi CHC, az Ütős-Hatos, a Fakezűek és a Püspökladányi Pingvinek küzdöttek meg egymással és döntötték el, hogy kié lesz a dobogó első három foka.

Délutánra eldőlt, hogy a bajnok négy győzelemmel a Fakezűek csapata lett. Szőke Simon, a győztes csapat egyik játékosa azt mondta: elsősorban nem a győzelem volt a cél, hanem a jégkorongozás élménye és a közös sport. – Így hatan sosem edzünk együtt, de a sikerünk titka, hogy mindannyian ugyanannyira élvezzük a játékot és megtaláljuk a közös hangot – tette hozzá a sportoló, aki egyben a Hatvani Gigászok edzője is.

A bajnokság második helyezettje három győzelemmel a „Monori” MTK Meteor csapata lett. Técsi Bálint, a csapat egyik sportolója azt mondta: mi hetente két-három napot edzünk együtt, és a kitartó munkának általában eredményei is szoktak lenni. – Erős középmezőnyben végzünk mindig a bajnokságokon. Azt szeretnénk, hogy egyre eredményesebbek legyünk a csapatommal és közben fejlődjünk is – mondta az ezüstérmes csapat játékosa. A bajnokság bronzérmese három győzelemmel a Vakundok csapata lett. Az idei évben díjazták a torna gólkirályát is, aki Pető Brendon, a hatvani Ütős-Hatos játékosa lett 19 góllal.

A gólkirály jutalma egy jó minőségű jégkorongütő volt, melyet a Magyar Jégkorong Szövetség ajánlott fel a legtöbb gólt szerző játékosnak. – Hétévesen tanultam meg korcsolyázni és tízéves korom óta jégkorongozok, egy évig igazolt játékos is voltam. Heti kétszer egy órát edzek a hatvani jégpályán, a cél, hogy a jövő évi tornát megnyerjük a csapatommal. Ez a sok gól a csapattársaim nélkül nem jött volna létre, nagyon büszke vagyok rájuk – részletezte a gólkirály.

– A mai bajnokság nagyon kemény küzdelmeket tartogatott a csapatok számára, a sportolók mindent beleadtak, hogy jó eredményeket szerezzenek. Alapvetően a sportszerűség és a tisztességes játék volt jellemző a versenyre – értékelte a bajnokságot Kovács Péter szervező.

A bajnokság után a jégpályát azonnal birtokba vehették a korcsolyázni vágyó vendégek is. A hatvani jégpálya még február 25-ig várja a látogatókat, hogy bárki kipróbálhassa magát a jeges sportokban.

 

Fotó: Albert Péter