A jó védőmunka volt a kulcs, bár a 29 megítélt vendégbüntető sok – kezdi a meccs értékelését Robotka Tamás játékos-edző. – Tóth Zalán és Kiss Bence nagyszerűen védekezett, Mezei Balázs határozottan és dinamikusan, a többiek pedig általában jól. Amire figyelni kell, hogy támadótérfélen lehetőleg ne csináljunk személyi hibát, a védőtérfélen pedig ne üssünk buta faultokat, mert a sok mezőnyhiba miatt dobhatott ennyit a vendéggárda – mondja.

– Ami múlt héten Dunaharasztin terített betli volt, az most piros ulti. A támadásunk jól muzsikált, Kiss Jani és Balázs játékkapcsolata kiválóan működött. Észre kell venni, hogy ha van mélységi passz a centernek, akkor abból lehet építkezni, akár direkt pont vagy büntető formájában, akár vissza kijátszva. Ezen az úton kell továbbmenni mind elől, mind hátul. Sajnos negyedenként volt 2-2 eladott indításunk, erre figyelnünk kell, csak a biztosat válasszuk, akár hosszú indítás, akár egy-egy elleni ziccerben. A legfőbb pozitívum a csapat együttélése a játékkal. Mindenki hozzátett a meccshez, akár labdaszerzésekkel, sapkákkal, lepattanókkal, akár távoli sikeres dobásokkal, akár jó passzokkal, akár pontokkal – fogalmazott Robotka.

Mivel lement tíz forduló, a statisztika árulkodik: 609 pontot dobtak és 592-t kaptak, azaz jó a védekezés. Ellenben a támadójáték erősen hektikus. Következik: február 21., 20:00 Hatvan KK – Bikák.