Egyre többen járnak ilyenkor szoláriumba, mert szeretnék, hogy újra nyáriasan barna bőrük legyen. Hatvanban is több szolárium van, ahol a vendégek fekvő és álló gépek közül is választhatnak, valamint kipróbálhatják a fényterápiaként is működő berendezéseket. Bakos Bence, a hatvani Chocolate Brown Csokiszolárium60 vezetője azt mondta, két nagyon fontos szabály van a barnuláshoz vezető úton: a fokozatosság és a rendszeresség betartása. Hozzátette: a szoláriumban dolgozó személyzet mindig tud megfelelő tanácsot adni az egészséges barnuláshoz, és minden bőrtípusnak tudnak alternatívákat ajánlani.

– A tudatos szoláriumozásnak számos pozitív élettani hatása van, többek között stresszoldó, vérkeringés-javító, fényterápiaként pedig mentálisan közérzetjavító – mondta a hatvani Chocolate Brown Csokiszolárium60 vezetője.

Fontos, hogy első alkalommal mindig rövid időre feküdjünk be a szoláriumba, majd fokozatosan, ahogy barnul a bőr, kis egységenként emeljük a szoláriumozás időtartamát. Ennek az az oka, hogy minél barnább a bőr, annál több UV fény kell ahhoz, hogy tovább barnuljon. A fokozatosság elvét betartva elérhetjük, hogy a bőrünk sose égjen le. A tartós barnaság és a hidratált bőr megőrzéséhez a szoláriumokban számos kozmetikai készítményt és krémet is tudnak ajánlanak, ami szintén hozzájárul az egészséges, szép bőr kialakításához.

Dóka Andrea bőrgyógyász is a fokozatosságra hívja fel a figyelmet, illetve a bőrtípusnak megfelelő napozókrémek használatát javasolja. – Azok számára, akik könnyen és gyorsan leégnek a napon, valamint nagyon fehér a bőrük, még a szoláriumozás használata közben is ajánlott naptejjel bekenni magukat – közölte a bőrgyógyász.

Ifj. Berkes László nagyon szereti a szolárium élményét, számára a barnaság télen is nagyon fontos. Emellett kedveli azt a hangulatot és vendégszeretetet, amit a szalonban tapasztal. – Heti háromszor, négyszer járok ide a párommal szolizni, nagyon szeretem a kiszolgálást és az itteni gépeket – árulta el a gyöngyösi futballista.

Nagyné Andriskó Klára december óta jár szoláriumba, de az eredménnyel már most nagyon elégedett. – Mikulás napi ajándék volt ez a bérlet, azóta folyamatosan járunk a lányommal szolizni. Hat alkalom után nagyszerű színem van, sokkal egészségesebbnek érzem a bőrömet, mint bármikor – részletezte a szolárium egyik vendége.

Fotó: Albert Péter