Advent második vasárnapján a Belvárosi Református Templomban kezdődött az ünneplés, ahol a Református Gyülekezet énekkarának műsora után egy színdarab segítségével bemutatták, hogyan várták az emberek a Megváltó eljövetelét.

Ezt követően a főtéren folytatódott a program. A szerdán megnyílt vásári forgatag, igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a Kossuth térre. Az itt felállított faházakban különböző ajándéktárgyakat lehet vásárolni, így például ünnepi díszeket, meleg ruhadarabokat és kézműves termékeket is beszerezhetnek a kilátogatók. A finomságok iránt érdeklődre is gondolnak az elkövetkezendő néhány hétben kürtöskalácsot, forralt bort, meleg teát és Mátra Lepényt is kóstolhatnak az adventi vásárra érkezők. Az aktív kikapcsolódásra vágyók pedig a jégpályán korcsolyázhatnak. Ebben a békés környezetben gyújtotta meg Tatai István református lelkész a város adventi koszorújának második gyertyáját, aki a célkitűzések fontosságát hangsúlyozta. – Mindig legyen egy előremutató út előttünk, ami reménnyel tölti meg a mindennapjainkat, mert ez lesz az, ami átlendít minket az élet nehezebb periódusain. Ez a várakozási időszak jó alkalom arra, hogy számot vessünk az eddigi cselekedeteinkkel, újra merjünk reménykedni és a hit felé fordulni – fogalmazott Tatai István.

A közös ünneplés tovább folytatódik Hatvanban. Jövő héten vasárnap Fatalin Helga evangélikus lelkész gyújtja meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját, majd 18 órától a Polifónia Vegyeskar ad koncertet a Grassalkovich-kastély dísztermében.

Fotó: Albert Péter