A két győzelem után magabiztosan érkeztek meg a hatvaniak az ellenfél budapesti otthonába. Ennek fényében is alakult az első félidő, minden úgy történt, ahogy a vendégek eltervezték. Az Oktat 60 csapata az első perctől irányította a mérkőzést, folyamatosan 2-3 gólos fölénnyel vezettek. Ám a félidő vége előtt ez az előny mindössze 1 gólra csökkent. A második játékrészben azonban a hatvaniak teljesítménye visszaesett. Támadásaikat rendre nem tudták góllal befejezni, több mint 10 ziccert hagytak ki a mérkőzés ideje alatt. Ennek az lett az eredménye, hogy egy nyerhető összecsapáson, ahol dekoncentráltan, sok hibával játszottak, alul maradtak.  A végeredmény 32:30.

Kedves László vezetőedző szerint a hatvaniak önmagukat verték meg ezen a találkozón. – Az első félidőben rengeteg hibával játszottunk és sebezhető pontot hagytunk a szélről, a beállósból, valamint lerohanásból. A második félidőben is szintén volt egy két ilyen szituáció. Úgy gondolom, hogy a fejeket kicsit helyre kell rakni, annak érdekében, hogy legközelebb ilyen keserű érzés ne legyen a következő mérkőzés után. Csak annyit tudok mondani, hogy a TFSE kihasználta a mi gyengeségeinket, pedig nekünk kellett volna az ő gyengeségeiket kihasználnunk, de ez most nem sikerült. Nagyon sajnálom! – értékelte a vezetőedző.

Az Oktat 60 csapata ezzel a vereséggel a tabella negyedik helyére csúszott le, ahol rajtuk kívül még 4 csapat áll. Ezáltal egyre szorosabbá válik a bajnokság. Legközelebb október 14-én, a Solymári SC ellen, hazai pályán mérkőznek meg a hatvaniak.