Május végétől konzultációra várta a Hatvanban élőket a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete és a Jobboldali Városvédő Egyesület. Mint megírtuk, a kezdeményezést akkora érdeklődés kísérte, hogy annak időtartamát egy héttel, az expó június 18-i zárásáig meg kellett hosszabbítani, így az értékelés is később kezdődött.

– Olyan kérdéseket tettünk fel, amelyek nagymértékben befolyásolják a hatvaniak életét – tájékoztatott Horváth Richárd polgármester. – Csaknem ötezren válaszoltak. Számos olyan felvetés szerepelt az íveken, amelyeknél bővebben is ki lehetett fejteni a saját véleményüket, s a válaszadók ennek is örömmel tettek eleget. A legnépszerűbbek a stranddal, a könyvtárral, az utak és a járdák állapotával, a közlekedéssel kapcsolatos témák voltak.

Horváth Richárd elmondta: az eddigi feldolgozás alapján a „kiválasztós” kérdésekre a konzultációban részt vevők 98 százaléka pozitívan válaszolt, s az önkormányzat munkájával elégedettek száma is hasonló arányú a véleménynyilvánítók körében.