Baseball ütőkkel és kesztyűkkel a kezükben sorakoztak fel a Loki pályán a gyerekek a sporthoz illő jellegzetes öltözékükben. Szüleik, barátaik szurkoltak nekik a pálya széléről. A Hatvan Hunters tavaly októberben alakult és tagja az idén 25 éves Magyar Országos Baseball és Softball Szövetségnek (MOBSSZ). A Loki pálya adott otthont az hatvaniak első hazai baseball meccséhez, amelyet a szentendreiek ellen játszottak április utolsó hétvégéjén. A hatvaniak jelenleg előkészítő korosztályban vannak. Meccseik bár ugyanúgy bajnokságnak számítanak, de az egyszerűsített szabályrendszer miatt, gyakorló mérkőzéseknek fogható fel. Itt még nem csak a gyerekek a dobók, hanem az edzők is. A további korosztályokban bonyolódnak a szabályok.

Lados Benjamin István szerint a dobónak van a legjobb feladata, mert ő szerepel a legtöbbet a meccsen. Még csak 7 éves, de már 3 éve rajong a baseballért. A családban nem ismeretlen ez a sportág, mert édesapja is ennek a sportnak a szerelmese. Hozzátette: már külföldi sportlehetőséget is kínáltak számára, ezzel mindenképpen élni szeretne.

– Ez a sportág Magyarországon nem igazán terjedt még el, de 2020-tól ismét az olimpiai játékok közt szerepel majd. Reméljük ezzel többen fognak érdeklődni iránta – fogalmazott Radácsi András, a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség főtitkára.  A baseball csapatsport, de az egyéni teljesítményen sok múlik. Kitartásra tanít, illetve a szabályokhoz és egymáshoz való alkalmazkodásra – tett hozzá a sport, gyerekekre gyakorolt fontosságát.

A pálya nem csupán az edzések helyszíne, korábban már baseball tábort is tartottak itt. A sportszabályok elsajátítása mellett, az amerikai nemzetiségű gyerekek részvételének köszönhetően, az angol nyelvet is gyakorolhatták a diákok. A táboroztatást idén is megszervezik – említette Lados István, a Hatvan Hunters edzője. Az első hazai meccsen végül 9:6-ra nyertek a hatvaniak.