Csütörtökön az FC Hatvan pályán rendezték meg a Heves Megyei Labdarúgó Diákolimpiai döntőt I-es korcsoportban, ahová összesen hét válogatott érkezett, s ebből két hatvani, a Kodály és Kossuth általános iskola csapatai is indultak. A legjobban teljesítő csapat az országos döntőbe jut tovább, ahol 20 együttes méri majd össze tudását.

Rácz László szervező azt mondta: többször játszott már az országos döntőben hatvani csapat is, s a tehetséges utánpótlásokat igyekeznek időben kiszűrni és megfelelően edzeni. – A legügyesebb focistákkal egyesületi szinten is foglalkozunk, az ő fejlesztésükre külön figyelmet fordítunk – fogalmazott.

Szegedi Zoltán a Kodály általános iskolával érkezett erre a napra. – Nagyon szeretek focizni, hetente 4-5 napot szoktam edzeni – árulta el a lelkes diák.

Gudman Donát is jól érezte magát a diákolimpián, rögtön a nap elején rúgott is egy gólt. – Én most a Kossuth iskolával jöttem ki. Szeretek focizni is, de legjobban a jégkorong köt le – közölte az általános iskolás fiú.

Nagy Gergő Gyöngyösről érkezett csapatával, azt mondta: nem szeretné abbahagyni a futballt a jövőben sem. – Az első meccsen már rúgtam egy gólt is, nagyon jól érzem magam – részletezte a fiú, aki már három éve focizik.

A döntő legjobb résztvevője az egri Kemény Ferenc Általános Iskola csapata lett, az országos döntőben ők folytathatják a küzdelmeket.