A Balassagyarmat Kábel SE ellen lépett hazai pályára legutóbb az OKTAT60 – Hatvani KSZSE csapata. A mérkőzés háromszor 25 percig tartott, és elsősorban az edzésről szólt, hogy az újonnan igazolt játékosok is megtalálják és megkaphassák a szerepüket a csapatban. Különböző felállásokat teszteltek, hogy a legmegfelelőbb formát nyújthassák a játékosok. A hatvani gárdának sikerült felvennie a fonalat a magasabb osztályban játszó ellenféllel, a második játékrészt egy góllal meg is nyerték. Mindemellett a szurkolók is kitettek magukért, csaknem 70 ember ment el a meccsre buzdítani a csapatot. Kedves László, szakmai igazgató, vezetőedző szerint, olyan keretet sikerült összeállítani, ami hozza majd az eredményeket.

– Most még rengeteg technikai hibánk volt, de igazán nem is ez számított, hanem az, hogy a srácok kapjanak egy másfajta impulzust, valamint hogy az új igazolásainkat kipróbálhassuk éles helyzetben is – magyarázta a vezetőedző. – Meg szeretném ismerni az új játékosaimat, illetve szeretném látni, hogy hogyan tudom beépíteni őket a csapatba, hogyan tudnám kialakítani az új arculatot, mind védekezésben, mind támadásban. Azt hiszem, egy olyan csapat lesz ez, amelyet a hatvani közönség igazán fog tudni szeretni – vélekedett.

Kedves László kitért rá, idén a fő cél az, hogy a bajnokságban dobogós helyezést érjen el felnőtt férfi csapat. Ez nem tűnik könnyű feladatnak, hiszen a csoportba két erős együttes érkezett, illetve több ellenfelüknél is jelentős erősítést hajtottak végre. Amennyiben sikerül a tavalyi jó formát hozni, az új játékosokkal kiegészülve reális lehet ennek elérése.