Február közepén hetedik alkalommal rendezték meg a Winter Dog Show nemzetközi kutyakiállítást Budapesten. A négy napos rendezvényen egy hatvani kiképző, Juhászné Hidvégi Beáta 11 hónapos brazil masztiff kutyája minden versenyt megnyert a különböző küllemkategóriákban. Dugue, a brazil masztiff fajtájában már volt abszolút győztes más versenyeken is.

A brazil masztiff alapvetően egy nagyon agresszív kutyafajta, aki csakis a szűk családi kört fogadja el az életben, és nem lehet könnyen a bizalmába férkőzni.

– Dugue 11 hónapos és joggal mondható, hogy ilyen fiatalon kevés kutya ér el győzelmeket. Alapvetően a szép külleme és a jólneveltsége, a kivételes jelleme miatt sikeres, igazi show kutyának nevezhető, imádja magát mutogatni a versenyeken – mondta Juhászné Hidvégi Beáta, a Hatvani Dream Kutyaiskola vezetője, Dugue kiképzője.

A februári nemzetközi kutyakiállításon Dugue az osztály győztesi címeket mindenhol megnyerte, illetve elvitte a best of sex nevű díjat, valamint fajtagyőztesi címeket is kapott. – Öt hónapos korában került hozzám ez a kutya orosz tenyésztőtől. Kezdetben nagyon nehezen fogadott el engem is, de kitartó türelemmel és szeretettel elnyertem a bizalmát. Mára igazi barátság él közöttünk és terveim szerint még nagyon sok versenyre fogunk eljutni együtt. A cél, hogy Dugue egyénisége és szépsége egyre kiválóbb legyen, és sok szép eredményt érjünk el nívós kutyakiállításokon –részletezte a kutya felvezetője. A kutyakiképző hozzátette: a különleges eb nevelésében a szeretet és a következetesség egyensúlya a lényeg. Dugue-t nagyon sokat kell mozgatni, a hosszú séták és úsztatások jellemzik a mindennapjainkat.

Az étkezést illetően a kutyakiképző a nyers hússal történő táplálásban hisz, mint mondja, a kutyák sokkal szebbek és erősebbek ettől a tápláléktól, azonban ezt is tudatosan kell művelni.

Dugue és Beáta az elkövetkezendő időkben még pár hazai versenyen részt vesznek, de alapvetően már most a világkiállításra készülnek, melyet Amszterdamban rendeznek meg 2018 nyarán.

Fotó: Juhászné Hidvégi Beáta által küldött képek