Január közepén, Vácszentlászlón rendezték meg a Tradícionális ITF taekwon-do szövetség magyarországi bajnokságát. A versenyen Végvári Letícia Elizabet és Végvári Vanessza is részt vettek, akik a Hatvani 5. Számú Általános Iskola tanulói. A lányok kiválóan szerepeltek, Letícia formagyakorlatban remekelt, Vanessza pedig küzdelemben bizonyult a legjobbnak, ezzel pedig mindketten magyar bajnoki címet tudhatnak magukénak. A sportolók már több mint 4 éve kezdtek taekwon-dozni, azóta pedig több versenyen is elindultak. Minden alkalommal éremmel tértek haza és többször voltak már magyar bajnokok is.

– Egy jiu-jitsu edzésre indultunk, végül úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk ezt a sportot. Annyira beleszerettünk, hogy azóta sem bántuk meg a döntésünket – emlékszik vissza Végvári Letícia, aki inkább a formagyakorlatokat szereti. Nővére azonban a küzdelemben érzi igazán otthon magát. Mint mondta: abban a néhány órában tudja igazán elengedni a mindennapi nehézségeket.

A Végvári testvérek a hatvani TKD Spirit Egyesületnél kezdték az edzéseket, majd Gödöllőn folytatták pályafutásukat és hetente négyszer járnak tréningre. Jelenleg a saját korcsoportjukban és a felnőttek között is kiválóan megállják a helyüket. Céljuk, hogy világbajnokságon is kipróbálhassák magukat.

Kezdőkép: Végváriné Bea