A Bosch támogatásának köszönhetően, ebben a tanévben is megújulhatott egy terem, továbbá egy teljesen új tanulószobát is kialakítottak a Szent István Általános Iskolában. A fejlesztések kapcsán az oktatás mellett a szórakozásra is figyelmet fordítottak, ugyanis a diákok régi vágya is megvalósulhatott: egy játszóteret is átadtak. Az ünnepélyes hangulatot a Gesztenyéskert Óvoda Bóbita csoportja adta meg, akik népviseletben léptek fel a vendégek köszöntésére.

Kovács János, a Szent István Általános Iskola igazgatója elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy az önkormányzatnak és a Bosch-nak köszönhetően, 2013 óta rendszeres újítások történnek az iskolában. A legnagyobb boldogságot a gyerekek álma, az udvaron álló játszótér adja. Hozzátette, az intézményük résztvevője a nemzetközi oktatási programnak, tagja a Microsoft Innovatív Iskolának, a Telenor Hipersulinak, továbbá a General Electric jóvoltából, hamarosan innovatív informatikai eszközök is gyarapítják majd tantermeiket.

A város és a Robert Bosch Elektronika Kft. kapcsolatát Horváth Richárd polgármester sikertörténetként konstatálta.  – Nemcsak a kormányzatnak, hanem a városnak is stratégiai partnere a Bosch. Olyan célokat fogalmaztunk meg közösen a jövőt illetően, amely mind a két félnek pozitív, egyedülálló és országszerte példaértékű – mondta Horváth Richárd. A város legnagyobb munkáltatója már a gyerekek korai éveitől kezdve partner a jövő generációjának fejlesztésében. A cég humánerőforrás igazgatója rávilágított, nem lehet elég korán elkezdeni a korszerű tanulást. Már óvodában és általános iskolában is olyan oktatási környezetre van szükség, ami stabil alapokat teremt a gyermekek számára: amely egyedi, innovatív és inspiratív is egyidejűleg. A játszótér létrehozásával pedig a mozgás és az egészséges életmódra való nevelés szerepét hangsúlyozzák.

Az ünnepséget a 3.b-sek táncukkal és német nyelvű dalukkal zárták. Ezt követően pedig hivatalosan is átadták a játszóteret és a fejújított osztálytermeket, amelyet azonnal birtokban is vettek a harmadikosok.

 

Fotó: Albert Péter