Az év eleje tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy belevágjunk olyan dolgokba, amiket eddig nem volt bátorságunk kipróbálni. A sport is egy ilyen tevékenység. A rendszeres testmozgást azonban semmiképp sem szabad felelőtlenül elkezdeni. Czmorek Piroska BSI futónagykövet a Hatvan Televíziónak kifejtette: mielőtt eldöntenénk, hogy milyen sportot szeretnénk űzni mindenképp kérjük ki a háziorvosunk véleményét. Hatvanban sokan választják a futást hobbinak, kikapcsolódási tevékenységnek. Azt azonban jó tudni, hogy télen a szabadban futáskor néhány alapvető szabályt be kell tartani ahhoz, hogy biztonsággal hódolhassunk a mozgás örömének. – Fontos a réteges öltözködés és az is, hogy a végtagjainkat is védjük. A sálunkat, sapkánkat és kesztyűnket sose hagyjuk otthon – mondta Czmorek Piroska.

A BSI futónagykövete hozzátette: a bemelegítés és a futás utáni nyújtás elengedhetetlen, hiszen ennek elhagyása akár sérülésekhez is vezethet.

Aki pedig ehhez az új hobbihoz társaságot is keres, az a BSI futónagykövet Hatvan Facebook oldalhoz csatlakozva kapcsolódhat be a Fut60 csapatához. Itt pedig hasznos tanácsokkal is ellátják azokat, akik nem rég kezdtek el futni.