Vasárnap tovább folytatódtak a gyorsasági és ütközéses futamok a roncsderby pályán, ahová egész nap nagyon sok szurkoló érkezett. A verseny harmadik napja rengeteg erős futamot tartogatott, itt már nem kímélték egymást és az autóikat a versenyzők, mindenki szeme előtt a továbbjutás és a győzelem lebegett. Szabó Krisztián több ütközéses és gyorsasági futamon is részt vett, autójával egészen a legvégső rodeo versenyig rótta a köröket.  – Ezt a sportot csakis szenvedéllyel érdemes űzni –mondta el a fiatalember, akinek felesége is versenyzett a derbyn.

Márkus Zsolt ezen a napon is több futamban részt vett, a cél számára is mindenhol a győzelem volt. – Idén ünneplem a jubileumi 25 évet, ennyi ideje roncsderbyzek ugyanis. Ehhez a sporthoz leginkább bátorság és nagy elszántság kell. Az autót újra és újra össze kell rakni, fel kell szerelni, ehhez kell a sok szorgalom és kitartás – mondta el a versenyző, aki a pénteken elnyerte a hatvan bajnoka címet.

A jó hangulatról és a látványos show műsorról azonban nemcsak az autóversenyzők gondoskodtak, volt ugyanis egy férfi, aki három napon keresztül szüntelenül és hatalmas lelkesedéssel kommentálta az eseményeket a közönségnek. – Számomra nem nehéz a folyamatos kommunikáció, hiszen egyébként színész vagyok, megszoktam ezt a fajta munkát. Roncsderby versenyeket már nagyon régóta közvetítek. Hihetetlenül élvezem azt, hogy van egy sport, amiben másodperceként történik valami változás és azonnal reagálni kell az eseményekre – részletezte Nemes Gusztáv, kommentátor. A derby hangja hozzátette: a munka során egyetlen kihívás számára talán az, hogy mindvégig elfogulatlanul tudjon közölni az eseményekről, ugyanis a kommentálás közben őt is felpörgeti a verseny lendülete.

A vasárnapi benzingőzzel és adrenalinnal dús hangulatot pedig egy másik szenvedélyes történet is színesítette: egy lánykérés is történt a roncsderby pályán.

Este pedig következett a verseny egyik legizgalmasabb futama, a rodeo: itt azokkal az autókkal vonultak pályára, amik a három napos futamokat túlélték és még versenyképesnek bizonyultak. A futam kifulladásig tartott, és csak egyetlen győztes maradhatott a végére. A rodeo nyertese a német versenyző Peter Schiller lett. – 18 éves korom óta derbyzek, a szenvedélyem ez a sport. Szerintem a derbyhez leginkább szerencse kell, most nekem az volt – közölte a német versenyző, aki egy Honda Civic típusú autóval nyerte meg a futamot.

A versenyek végén Márkus Norbert főszervező elmondta: nagyon jól alakult ez a három nap, minden rendben zajlott a futamokon, baleset- és tűzmentes versenyek voltak. – Évről évre egyre többen látogatnak ki a futamokra, az esti rodeo megmérettetésre nagyon sokan voltak kíváncsiak. A célunk, hogy egyre jobb és színvonalasabb derbyket szervezzünk itt Hatvanban, ahová sok érdeklődő és versenyző eljön – közölte a főszervező.

Fotó: Albert Péter