Osztályonként felsorakozva várták a szalagavató kezdését a végzős diákok péntek délután a DISZ-ben. A 12. B osztály tagjai izgultak a start előtt, leginkább a tánctól tartottak. Ahogy mondták: hip-hopot adnak elő, s amennyire az elején katasztrofális volt az egész, a végére úgy állt össze szinte profi módon a tánc. Az osztály pedig már a jövőjét tervezgeti: legtöbbjük maradna még egy évet az iskolában technikumon, de sokan jelentkeznek egyetemre is. Sörös Roxána például az ELTE és a Pázmány anglisztika szakával szemezget, míg Babus Alex Gödöllőt célozza meg, gépészmérnök szeretne lenni.

Az ünnepséget Románné Kolozsi Mónika igazgató örömteli pillanatnak nevezte. Mint fogalmazott: ebben az intézményben csaknem 100 éve tartották az első szalagavatót. Igazodási pont ez, amire lelkileg is felkészülnek a diákok. – Csak úgy tudjuk a jelent gazdagítani és a jövőt építeni, ha nemcsak sorra vesszük a hagyományokat, hanem tovább is adjuk azokat. Nemzedékünknek kiművelt értelmiségiekre és szakmáját felelősséggel művelő szakemberekre van szüksége – hangsúlyozta. A jövőre nézve azt tanácsolta a diákoknak: ne legyenek kishitűek, gondoljanak nagyokat és valósítsák meg vágyaikat.

A diákok idén is műsorral készültek a szalagavatóra: a Pappa pia című musicalből adtak elő részletet. Majd a végzősök tánca következett: a hip-hop mellett bécsi keringő is volt.