Horváth Richárd polgármester és Bódis Sámuel, a Magyarországi Baptista Egyház Északi Missziókerület elnöke közösen leplezték le a Hatvani Baptista Imaház alapkövét a Grassalkovich úton. A leendő imaház és közösségi tér emléktábláját vasárnap adták át ünnepélyes keretek között.

A programon először Nemeshegyi-Horvát György lelkipásztor mondott közös imádságot a Grassalkovich Antal Baptista iskolában, ahol a gyülekezet rendszeresen összejár imádkozni. Azonban ha a DISZI-vel szembeni épület felújítása megtörténik, a tagok már oda szervezhetik a találkozóikat.

Horváth Richárd polgármester azt mondta: jó hír, hogy a város emblematikus épülete, a volt malom és pártház helyszíne újra megújul. – Én egy polgáriasodó városban hiszek, ahol minden jó cselekedetre, s minden olyan helyre szükség van, ahol az emberek számíthatnak egymásra. Mindezek miatt a baptistáknak is helyük van Hatvanban – közölte a városvezető.

Nemeshegyi-Horvát György elmondta: nagyon sokat jelent a Hatvani Baptista Gyülekezetnek, hogy várhatóan jövő évtől egy megújult, tágasabb közösségi térben fogadhatják a gyülekezet iránt érdeklődőket. – Az imaház egyfajta közösségi tér is lesz, ahol programokat és imádságokat tudunk majd szervezni. Legalább 70-80 ember befogadására lesz alkalmas az új helyszín – mondta Nemeshegyi-Horvát György.

Bódis Sámuel, az MBE Északi Missziókerület elnöke kifejtette: Hatvanban még nem volt baptista imaház, ezért hatalmas jelentősége van az alapkő letételének. – A baptista gyülekezet tagjai mindenhol igyekeznek áldásul szolgálni a városokban, ahol tevékenykednek. Így lesz ez Hatvanban is – jelentette ki az elnök. Hozzátette: az épületet többek között a Magyarországi Baptista Egyházközösség adományából sikerült megvásárolni, de mivel még nagyon sok munka van az ingatlanon, ezért minden további felajánlást és adományt szívesen vesznek.

A program végén Fekete Róbert gyülekezetvezető presbiter imádsággal és áldással zárta a rendezvényt.

Fotó: Albert Péter