Mint arról korábban beszámoltunk, egy hatvani középiskolában tanuló 16 és 17 éves vádlott megállapodott abban, hogy az egyikük sértettel kialakult nézeteltérését úgy fogják rendezni, hogy az iskola előtt, a nyílt utcán, az iskolatársaik szeme láttára megverik őt. Ennek megfelelően a 7. tanóra befejezését követően az iskolából kilépő lányt a karjainál fogva látványosan megragadták, és annak ellenére, hogy ő szeretett volna a fogásból szabadulni, az iskolából kilépő közel száz diák előtt az utcára vezették, abból a célból, hogy megverjék, miközben számon kérően kiabáltak vele. Ezt követően a két vádlott az utcán, közösen, folyamatosan bántalmazta a sértettet, pofon ütötték, a fejét egy beton oszlophoz verték, a haját tépték, majd a földre került sértettet több alkalommal meg is rúgták. Az eseményeket észlelte egy éppen arra közlekedő férfi, a sértett segítségére akart sietni, de a helyszínre korábban érkező III. rendű vádlott, aki a sértettet bántalmazó egyik fiatalkorú lány barátja volt, feltartóztatta, mellkasánál ellökte őt, ezzel a sértett bántalmazásának folytatását segítette.

A diáklány a bántalmazás következtében a fején és a fülén zúzódást szenvedett, amelyek 8 napon belül gyógyuló sérülések. Figyelemmel azonban a sértett által elszenvedett sérülések összes körülményére, anatómiai elhelyezkedésére és jellegére, így arra, hogy a sértett homlokát bakanccsal rúgták meg, a jelenleginél súlyosabb, 8 napot meghaladó gyógytartamú sérülések is kialakulhattak volna.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a két fiatalkorú vádlottal – mint társtettesekkel – szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, míg a felnőtt korú társukkal szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség mindhárom vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint a fiatalkorúak pártfogó felügyeletének elrendelésére is indítványt tett.

Forrás: Heves Megyei Főügyészség

Kezdőkép: google.com