Az autizmus világnapja alkalmából kék léggömbökkel érkeztek a Lesznai Anna Módszertani Intézmény növendékei a Grassalkovich Művelődési Ház elé szerdán, ahol közösen engedték szabadjára a lufikat. A szülők, diákok, pedagógusok és az érdeklődők ezután a művelődési házban gyűltek össze, hogy részt vegyenek Albert Péter Az esély iskolája című kiállításának megnyitóján. A fotósorozat a Lesznai Anna intézmény diákjairól készült és a gyerekek hétköznapi életét mutatja be.

Horváth Richárd polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta: akármikor találkozik a lesznais diákokkal mindig azt tapasztalja, hogy a gyerekekből árad egyfajta életszeretet és vidámság, amely bárki számára megható és példaértékű lehet.

A programon Ványi Lászlóné, a Lesznai Anna Módszertani Intézmény vezetője kiemelte: számukra sokat jelent az, hogy a diákjaikról fotósorozat készülhetett, mert ez is segíti őket a szegregáció leküzdésében és a negatív előítéletek lebontásában, mely általában a problémás gyerekeket éri.

Albert Péter fotóriporter azt mondta: a kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a velünk együtt élő sérült vagy fogyatékos emberek ugyanolyan teljes értékű életet élhetnek, mint egészséges embertársaink. – A Lesznai iskola diákjaival valószínűleg fogok még együtt dolgozni, mert a gyerekek szeretete és őszintesége rendkívül feltöltő erővel hat rám, amit szeretnék a fotóimon keresztül is átadni a nagyközönség számára – részletezte a fotós.

A kiállítás megnyitóján a Lesznai Anna Módszertani Intézmény növendékei verseket és dalokat adtak elő közösen.

Fotó: Albert Péter és Ocsovai Zoltán