Pénteken a kerékpárosok veszik birtokba a várost, mivel Hatvan idén is csatlakozik az autómentes naphoz. Így szeptember 22-én délután 13.30 órától a Kossuth térre várják a bicikliseket, hogy utána együtt induljanak egy körre a településen. Az útvonal végén a Népkertbe érkeznek meg, ahol meglepetés várja a résztvevőket. Ezen felül az általános iskolások számára egy terepkerékpár-versenyt is szerveznek, a Bástya úti parkoló melletti területen. Itt nevezni 13 órától lehet – osztotta meg a részleteket Kovács Péter rendezvényszervező. A program lényege, hogy népszerűsítsék a kerékpáros közlekedést. Ezen a napon a KMKK Zrt. városi helyi buszjáratain díjmentes utazási lehetőséget biztosít a forgalmi engedéllyel rendelkező, és azt felmutató utasok részére.

Másnap pedig megtartják a második Hatvani Félmaratont. Idén új útvonalon zajlik a verseny, most a belvárosban futhatnak a sportolók. A futamok a Kossuth térről indulnak, két táv van: 21 km és 10 km. Az előnevezési szakasz már lezárult, de a helyszínen még van lehetőség a regisztrációra, melynek díja 6500 Ft – tájékoztatott Horváth Bálint rendezvényszervező.

A félmaratonhoz kapcsolódva több útlezárásra lehet számítani szombat délután a belvárosban, így például a Horváth Mihály és a Balassi Bálint úton is. Mindezekről részletes információ a www.hatvaniprogramok.hu oldalon olvasható.