Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött az augusztus végi testületi ülés: több tanuló oklevelet vehetett át Horváth Richárd polgármestertől. Akik általános iskolai tanulmányaik alatt bármely élő idegen nyelvből államilag elismert sikeres nyelvvizsgát először tesznek, azoknak a diákoknak a hatvani önkormányzat támogatja nyelvvizsga-bizonyítványuk megszerzését.

A napirend előtti pontban egy újonnan alakuló hulladékkezelő társulás lett volna a téma, ám a tájékoztatót tartó meghívott vendégek – Szabó Zsolt és Kómár József – levélben jelezték, hogy nem tudnak eljönni.  A hatvani iskolák beszámoltak az elmúlt tanévről, a Széchenyi és a Diszi egy-egy diákja képes prezentációban is szemléltette a fontosabb eseményeket.  Horváth Richárd polgármester kijelentette: minden iskola kiemelten fontos a városvezetés számára, attól függetlenül, hogy melyik fenntartóhoz tartozik. Büszkék az ott zajló munkára, az eredményekre és a tehetségekre. Amiben csak tudják, segítik az oktatási intézményeket.

Az ülésen szó volt a városi közlekedés normalizálásáról. Tapasztalható, hogy a 3-as számú főúton főként a reggeli és a délutáni órákban nagy dugó alakul ki. Az önkormányzat már korábban megkezdte ennek a problémának a felülvizsgálatát. A jelzőlámpák átprogramozásával lehet elérni a leggyorsabban érezhető javulást, így első körben ezt fogják megtenni. A következő lépések már a környező utcákat is érintenék.  A lámpaátállítás hivatalos menete elindult, jelenleg a Heves Megyei Közútnál van engedélyezésen. Döntöttek arról is, hogy több útszakasz megújul a városban. Most a Petőfi Sándor, Zsilip, Dolgozók útja, Zöldfa, Váci Mihály, Forgács Simon, Hajdú, Kosztolányi, Gáspár András és a Tabán út egy részén indulnak el a munkálatok. A polgármester kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a belterületi utak és járdák állapotát rendezzék.

Egy napirendi pont kapcsán megszólították Ofella Zoltánt, az FC Hatvan elnökét is, aki a felnőtt férficsapat eredményeit magyarázta. Mint mondta, nemrégiben összesen 11 játékos távozott a keretből, a hatvaniak és a stratégiailag erős emberek maradtak. Úgy gondolja, minden esélyük megvan rá, hogy sikeresen szerepeljenek a jövőben.  A képviselők döntöttek arról is, hogy idén is megtartják a kedvezményes alma-, hagyma- és burgonyavásárt, így most is 500 forintért vásárolhatják meg ezt a csomagot a rászorulók. Ugyanakkor szó volt az ülésen arról is, hogy létrehoznak egy sportparkot a Hajdú utca – Bálvány utca közötti területen.