A Hatvani Százszorszép Óvoda udvarában gyülekeztek a vendégek szerda délután, hogy közösen ünnepeljék az intézmény kitüntetését. Az elmúlt évek munkája meghozta gyümölcsét, most már országosan is elismerték tevékenységüket. Az óvoda pedagógusai 2013-ban úgy döntöttek, hogy a nevelés mellett a tehetséggondozásra szeretnének hangsúlyt fektetni. Jelenleg mozgásos, vizuális, környezetismereti, zenei és térbeli műhelyekben tanulhatnak a gyermekek. – A beválogatás előtt két évvel már elkezdjük figyelni a kisgyermekeket. Ennek fő oka az, hogy azt szeretnénk, ha mindenki a képességeinek megfelelő foglalkozásokon venne részt – emelte ki Nagy Zsoltné, az intézmény vezetője.

Horváth Richárd polgármester hangsúlyozta: örömmel tapasztalja, hogy a hatvani óvodákban egyre magasabb színvonalú nevelés folyik, ezt pedig jól mutatja, hogy Heves megyében 10  tehetségpont működik, ebből három Akkreditált Kiváló Tehetségpont, melyek a városban találhatóak.

Az ünnepségen leleplezték azt a táblát, amit az épület homlokzatára helyezte el, így mindenki jól láthatja, hogy itt kiemelt szakmai munka zajlik. Ezt követően az óvodások műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

Fotó: Albert Péter