A Treff 45 éves fennállásának tiszteletére 4 órás koncertet tartottak szombaton a Jam Gardenben. A banda olyan zenészeket is meghívott, akik fontos részei voltak az elmúlt éveknek. Így nemcsak a tősgyökeres tagok álltak színpadra, hanem barátaik, tanítványaik is.  A fellépők között volt a Holtidő – akik miatt nagyobb baráti társaságok is érkeztek a Grassalkovich Művelődési Ház kertjébe. A közönség soraiban nemcsak felnőtt rajongók, hanem néhány éves apróságok is táncoltak a zenére. Kovács Judit énekesnő elmondta, külön öröm, hogy ennyi gyermek van a koncertjükön. – A lurkók tudnak a legfesztelenebbül bulizni, nekik elég csak az igényes zene és másra nincs is szükségük – mondta a Treff énekesnője, majd hozzátette: a szülők bizonyára már kiskorban beoltják a gyerekeiket a rockzenére. Szegecsekkel teli karkötőkben, egyenpólókban és gitárral az oldalukon buliztak az apró rock and roll szerelmesek is.

A minden korcsoportot megszólító dalszövegek a banda frontemberének, Speck Jánosnak köszönhető.  Szerinte az elmúlt 15 év volt a Treff fénykora. – Amikor még  Kálmán Gyuri, Ráduly Levente és Jucus is itt énekelt – egészítette ki az énekes. Hozzátette: számára a legbulisabb és legpörgősebb évek azok voltak, mikor huszonévesen álltak a színpadra. Az évfordulós bulira pedig a legnagyobb Treff-rajongók is eljöttek. Burda Béla barátaival érkezett a több órás koncertélményre. – Buli, haverok és jó zene, amióta megalakult a banda, azóta őrülten imádjuk a Treffet – emlékezett vissza a rajongó. Kiemelte azt is, hogy csak egy évben egyszer találkozik ez a társaság és ilyenkor nosztalgiázhatnak a zene mellett, mindig van miről beszélni.

A jubileumi koncerten összesen csaknem 30 zenész működött közre, hogy a lehető legjobban, legautentikusabban szóljanak a klasszikus, hatvani rockdalok.

Fotó: H. Szabó Sándor