A helyes táplálkozás gyökereit már gyermekkorban el kell sajátítani. A Ments Életet Egyesület rendezvénye erre hívta fel a figyelmet a Grassalkovich Művelődési Házban. Az anyatejes táplálást követően a szülőkben felmerül a kérdés, hogy az addig bevitt tápanyagokat a későbbiekben hogyan juttathatják a gyermekük szervezetébe. Juhászné Földi Mariann gyakorló anyukaként és szakemberként azt tanácsolja, a vitaminok fogyasztását iktassuk be a mindennapi életünkbe.
– Fontos odafigyeljünk arra, hogy milyen összetevői vannak ezeknek a termékeknek. Vannak olyan vitaminok, amik organikus készítmények. Ezek olyan fitotápanyagokat tartalmaznak, amelyet a szerveztünk száz százalékban képes feldolgozni – fejtette ki. Hozzátette: a táplálkozás mellett fontos, hogy a gyermekek már egészen kicsi korban rutinszerűen mozogjanak.
A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat budapesti rohamkocsija már 18 éve bonyolít intenzíves transportokat, ami súlyos, kritikus állapotban lévő gyermekek szállítását jelenti. Goschler Ádám, a szolgálat orvosigazgatója előadásában az elsősegélynyújtás alapjait mutatta be az érdeklődőknek.
– Fontos, hogy a szülők jártasak legyenek azokban az esetekben, ahol számít, hogy már az első pillanatban szakszerű ellátásban részesüljenek a gyerekek – hangsúlyozta.
Az orvosigazgató az újraélesztés alapjait és a légúti elzáródást okozó idegentest eltávolításának módszerét is megismertette a szülőkkel.