Gálfy-Bódi Tamás grafikus művész munkáiból nyílt tárlat a Városházán a kisteremben, ahol a civilek is megtekinthetik a műveket. Tompa Z. Mihály galériavezető elmondta, hogy azért választotta többek között a Tizenkét hónap című metszetsorozatot a művésztől, mert minden alkotás külön figyelemre méltó vonást közöl az adott hónapról. – Gálfy-Bódi Tamás kötődése Hatvanhoz több évtizedes múltra tekint vissza, volt már egyéni kiállítása is a városban, de most a Városháza falait ékesítik munkái – számolt be erről a Hatvani Galéria vezetője.

Horváth Richárd polgármester hangsúlyozta: ebben a teremben jellemzően fontos tárgyalások és döntések meghozatala történik, és ez a tárlat egy nagyon jó alkalom arra, hogy ide is bejusson a művészet. – Azt szeretnénk, hogy a civilek egyre inkább birtokba vegyék a Városházát, s erre jó alkalom ez a kiállítás is – közölte a polgármester.

A kiállítás megnyitójának a Hatvani 5. Számú Általános Iskola diákjai adtak keretet a megnyitó elején és végén elénekelt pergős népdalokkal.