Az éjjeli órákban éjfél és hajnali két óra között rongálták meg a virágládákat. Tíz darabot dobtak le a hídról, többségét a Zagyvába. Gulyás Katalin főkertész azt mondja, az anyagi kár mellett további problémát jelent, hogy a virágok ebben a minőségükben pótolhatatlanok.

– Ezeknek a növényeknek a nevelése január óta tervszerűen zajlik, ha újabbakat be tudunk szerezni, azok már kisebbek és kevésbé jó minőségűek lesznek, hasonlóan szép egyedeket nem látunk majd a hídon – fogalmazott.

A rongálók most hatvanezer forint kárt okoztak, ugyanis egy láda értéke beültetéssel együtt hatezer forint, emellett a gondozási és növényvédelmi munkák költségei is hiábavalóvá váltak a széttört edények esetében.

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a település virágosítására, ennek eredményét az elmúlt években többször is díjjal ismerték el a szakemberek. A vandálok azonban nem törődnek a virágosítás értékével és a településképpel sem. Az ágyásokban és a virágos övezetekben tett károk gyakoriak, többször is lecsaptak az elmúlt hetekben a rongálók. Az egyiküket két héttel ezelőtt a térfigyelő kamerák felvételei buktatták le. Az éjjeli rongálást is rögzítették. A képek elemzését elkezdték a közterület-felügyelők. Komendáné Nagy Márta, a hatvani önkormányzat hatósági irodavezetője hangsúlyozta, hogy a közterület-felügyelet fokozottan ellenőrzi a várost éjszaka is, kiemelten figyelnek a frekventált területekre.

A polgármesteri hivatal munkatársai folyamatosan tartják a kapcsolatot a rendőrséggel, amennyiben sikerül kézre keríteni az elkövetőket, azonnal eljárást indítanak ellenük.