A hatvani Tesco előteréből figyelték a vásárlók, ahogy hirtelen fehér lesz a parkoló, az autóját senki sem tudta megközelíteni legalább negyed óráig, szakadt a jég a város több pontján is és esőből is jutott bőven a településen. Az elvezető árkok egyes helyeken nem tudtak megbirkózni a hirtelen jött extrém mennyiségű csapadékkal, ezért több utcában állt a víz.

ítéletidő3

A Székely utca első harmadába alig lehetett behajtani autóval, de a Hatvanas út és a Csaba utca kereszteződésében is összegyűlt a víz. Több helyen a házak alatt lévő garázsok, pincék sem maradtak szárazok. A Mártírok útján két fát is kicsavart a szél, az egyik elzárta az utat, de a város több pontján lehetett látni lehullott ágakat. Egy fa rádőlt az útra a 21-es főút hatvani szakaszán is.

A hatvani tűzoltók folyamatosan dolgoznak. Hatvanban a Balassi Bálint úton egy fa dőlt a villanyvezetékre. Az Akácfa utcában személyautók akadtak el a vízátfolyások miatt. A katasztrófavédelem megerősítette az ügyeletet, citrom riasztás van érvényben – tájékoztatott Antal Erika, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

13288483_607968282700442_514987407_o

ítéletidő

Fotó: Nagy Bence, Hatvani Gábor, Márkus Norbert